U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Soep van bloemkool met zoete aardappel en ricotta-tijmcroutons

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 300 gram Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • Bloemkool ca. 400 g
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 ml slagroom
  • 1 kleine ricotta ca. 100 g
  • 2 takjes tijm
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Hak de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en de steel in plakjes.
  • Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Schep de bloemkool en de zoete aardappelblokjes erdoor.
  • Voeg 1 liter water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • Bereid intussen de röstirondjes volgens de aanwijzingen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.
  • Pureer de soep van het vuur grof, zodat de soep nog heerlijke stukjes bloemkool en zoete aardappel bevat. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Fijner pureren kan ook, de soep wordt dan dikker. Voeg dan naar wens extra water toe en breng nogmaals op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de ricotta met de pijnboompitten en de blaadjes van de takjes tijm over de röstirondjes.
  • Schep de soep in 4 kommen en serveer met de ricotta-tijmcroutons.
  • Romige soep met bloemkool, zoete aardappel én knapperige croutons van röstirondjes belegd met ricotta, geroosterde pijnboompitten en tijm.
  • Tip: Vervang de ricotta door blauwaderkaas voor een pittige crouton.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 505 kcal
  • 32 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 41 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen